Луганська активістка розповіла, як їй погрожували зброєю у полоні

Луганську активістку Анну Мокроусову сепаратисти захопили у полон і протримали ніч у будівлі СБУ

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю Еспресо.TV.

"Я була з Олексієм Бідою. Він один з організаторів мітингу "За єдину Україну и член громадського сектору Луганська. Ми поїхали під заблокований на той момент військкомат, щоб висвітлити в Інтернеті, що саме там відбувається. Там нас впізнали і затримали проросійські налаштовані громадяни. Вони привели нас в будівлю СБУ і розвели по окремих кімнатах", - розповіла активістка.

За словами Мокроусової, Олексія били, а їй самій погрожували зброєю, але фізичного впливу ніякого не застосовували.

"Була дуже неприємна ситуація, коли мені до голови приставили пістолет і примушували мене з мого телефону телефонувати іншим активістам, щоб призначити їм зустріч. Я, як могла, намагалася показати, що я в полоні. І я дуже вдячна нашим хлопцям, що, незважаючи на те, що в нас немає досвіду підпільних організацій, вони правильно зрозуміли те, що я говорила і не прийшли на зустріч", - розповіла вона.

Нагадаємо, голову місцевого "Громадського сектору" Олексія Біду та активістку організації Анну Мокроусову сепаратисти захопили 3 травня біля військового комісаріату Луганська. Їх силоміць заштовхали у машину ВАЗ 2101 ("Копійка") з номерами ГН 0382.

Повний текст інтерв’ю можна прочитати тут.