Росіяни хочуть щоб міст до анексованого Криму будували китайці

Будівництво транспортного коридору до анексованого Криму через Керченську протоку вартістю $ 1,2-3 млрд можуть розпочати китайська будівельна держкомпанія, а частина проекту буде проінвестувати в юанях

Мінтранс готується укласти з китайськими компаніями меморандум про будівництво транспортного коридору через Керченську протоку, який з'єднає Краснодарський край і анексований Крим, про це повідомляє газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела, які знайомі з підготовкою документа.

Меморандум про будівництво може бути підписаний під час візиту Володимира Путіна до Китаю в другій половині травня. Технічна модель проекту ще не затверджена - це може бути автомобільно-залізничний міст або міст і підводний тунель.

Передбачається, що участь у фінансуванні проекту візьме приватний China International Fund Ltd (CIF), а будівництвом займеться державна China Railway Construction Corporation (CRCC).

Попередня документація проекту повинна бути розроблена до 30 травня, а в липні "будуть опрацьовуватися фінансова схема і модель будівництва". За словами джерела газети участь китайців "не скасовує того, що в проекті братимуть участь великі російські компанії". 

CIF позиціонується як приватна компанія, що фінансує інфраструктурні проекти, відома участю у великих проектах в Анголі та Гвінеї. Фінансові результати CIF не розкриваються. Державна CRCC - одна з найбільших будівельних компаній світу, будує залізничні й автомобільні дороги, мости і тунелі.