Російському викладачу через Україну відмовили у працевлаштуванні в Швейцарії

У Міністерстві закордонних справ Росії обурені фактом відмови у працевлаштуванні російського викладача у коледжі в Швейцарії

Про це йдеться у повідомленні російського зовнішньополітичного відомства на офіційній сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

У замітці під заголовком "Ученье свет..." МЗС Росії наводить відповідь директора коледжу в Лозанні російській викладачці, яка звернулася до нього щодо працевлаштування. 

У листі директор коледжу Мартін Фрейбургхаус заявляє, що філософія закладу не дозволяє прийняти кандидатку з Росії. 

"Наша філософія не дозволяє наймати професорів з країни:
- Де уряд незаконно займає територію іншої незалежної і вільної держави,
- Яка підбурює і провокує громадянську війну в інших країнах шляхом відправлення та озброєння провокаторів,
- Чий президент постійно бреше і не поважає ні міжнародне право, ні підписані домовленості;
- І чий народ підтримує свого президента з рейтингом схвалення 70 %.
Це наші санкції і наш протест проти політики і війни, розв'язаної Росією", - цитує відомство слова швейцарського директора.

У відповідь МЗС Росії у притаманній йому манері нагадало Заходу про бомбардування Югославії та вторгнення в Ірак та про інші міжнародні гарячі точки. 

"Зважаючи категоричність відповіді пана директора Фрейбургхауса, треба думати, жоден з 140 викладачів даного навчального закладу не є громадянином країн, що бомбили Югославію, незаконно вторглися в Ірак, що розв'язали лівійську війну, в різних формах спонсорували міжнародний тероризм на Північному Кавказі і в Сирії", - йдеться у коментарі відомства. 

"До речі, а вчитися російським громадянам там можна? Природно, не безкоштовно, а за "криваві гроші"?", - запитує у своїй відповіді МЗС Росії.

Обізвавши керівництво коледжу "бовдурами", російське МЗС наводить контакти навчального закладу для тих, у кого "з’явилося бажання уточнити інші параметри вступу і працевлаштування. 

Редакція Еспресо.TV щиро сподівається, що це не вигадки МЗС РФ.