СБУ затримала спільника Стрілка, що постачав терористам зброю

У Донецьку СБУ затримала спільника російського диверсанта Стрілка, який налагоджував постачання зброї терористам і набирав добровольців в озброєні групи

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі СБУ.

«У Донецьку співробітники СБУ затримали активіста місцевого екстремістського угруповання - громадянина «Г», який намагався налагодити нелегальне постачання зброї в південно-східні регіони нашої країни, а також фінансування сепаратистського руху та терористичної діяльності в Україні. Таке завдання 41-річний мешканець Донецька отримав від керівника розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації Ігоря Гіркіна (позивний «Стрєлок»)», - йдеться в повідомленні.

За дорученням російського диверсанта, як повідомляє СБУ, наприкінці квітня «Г» відвідав місто Сімферополь, де налагодив співпрацю з кримськими сепаратистами. Після цього керівник розвідувально-диверсійної групи визначив йому канали конспіративного зв’язку та напрями подальшої організації екстремістської діяльності з дестабілізації ситуації у південно-східних регіонах нашої держави.

Також в СБУ повідомляють, що громадянин «Г» підбирав так званих «добровольців» для участі під керівництвом «Стрєлка» та його спільників у збройному протистоянні з правоохоронними органами, підготовці та здійсненні терористичних та диверсійних актів на Донеччині.

Проти затриманого розпочато кримінальне провадження за статтею «сприяння у створенні терористичної групи».