Україна готова працевлаштувати вже цього року мільйон своїх заробітчан із Росії, - Козаченко

Україна може працевлаштувати близько мільйона своїх заробітчан із Росії на будівництві автошляхів та інфраструктури

Про  це в ефірі Еспресо.TV заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

"Ми десь близько мільйона цього року маємо працевлаштувати, або забрати до себе. В основному це будівельники", - сказав аграрій.

За його словами, нинішня ситуація нагадує кризу у Великій Британії, коли там почали будувати автошляхи і залізниці, щоб працевлаштувати велику кількість людей.

"Ми можемо історію переглядати, коли у Великій Британії за кризи вони почали будівництво автошляхів і залізниці, і залучили до цього десь 3 мільйони людей. Нам от у будівництво автодоріг, інфраструктури треба вкладати десятки мільярди доларів", - зазначив Козаченко.

Нагадаємо, у березні президент Росії Володимир Путін заявив, що в Росії торік працювало майже 3 млн. українських "заробітчан". За його словами, обсяги їхніх заробітків у 2013 році склали понад $20 млрд. - це близько 12% ВВП України.

Раніше Федеральна міграційна служба заборонила півмільйону іноземців в'їзд до Росії. Переважну кількість "нев’їзних" осіб складають  "заробітчани", котрі задовго працювали у РФ чи якось інакше порушили законодавство.