"Запроданця Заходу” Джемілєва окупанти не пустять до Криму на вшанування пам'яті жертв депортації

Екс-лідера меджлісу кримсько-татарського народу, народного депутата України Мустафу Джемілєва не пустять на півострів напередодні 70-ї річниці депортації кримських татар 18 травня, щоб він не „дестабілізував ситуацію”.

Про це заявив міністр з інформації та масових комунікацій Криму Дмитро Полонський, - повідомляє „Росбалт”.

"Головним завданням цього громадянина, який повністю втратив довіру свого, кримсько-татарського народу, є дестабілізація ситуації в Криму. Тим самим він відпрацьовує оплачений Заходом замовлення. Але у нього це не вийшло зараз, коли він зірвав свято Хидирлез, не вийде і в майбутньому", - цитує кримського чиновника видання.

"Влада Криму не допустить приїзду сюди цього громадянина, тим більше що є встановлені законом обмеження на в'їзд Джемілєва на територію Російської Федерації", - додав міністр.

Він також повідомив, що цього року 70-та річниця депортації кримсько-татарського народу стане загальнокримським день пам'яті, скорботи і єднання.

За його словами, вперше за багато років 18 травня стане днем не політичних вимог, а саме днем пам'яті жертв репресій 1944 року. "Ми повинні розуміти, що нас в багатонаціональному Криму ніщо не роз'єднує і роз'єднувати не може", - підкреслив міністр.

Як відомо, Мустафа Джемілєв 3 травня повернувся до Києва після того, як йому не вдалося потрапити до Криму через пункт пропуску "Турецький вал" в Армянську через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецназівці і кримська „самооборона”. Він заявив про намір прибути до Криму до 18 травня - дня пам'яті жертв політичних репресій.