Дії Росії спрямовані на зрив виборів в Україні, - США

США і Євросоюз запровадять чергові "жорсткі санкції" проти Росії, якщо Москва знову узаконить підсумки референдумів на сході та півдні України

Про це сказала представник Держдепу США Джен Псакі, коментуючи на прохання журналістів заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова щодо можливості і термінів проведення виборів на Україні, передає Еспресо.TV з посиланням на "Дзеркало тижня".

У США вважають, що Росія робить спроби перешкодити проведенню президентських виборів в Україні, запланованих на 25 травня.

"Ми вважаємо, що це чергова тактика стримуючих дій, яку застосовують росіяни", - сказала вона.

Вона зазначила, що влада США виступає за проведення виборів в Україні в призначений термін.

Також Псакі висловила стурбованість у зв'язку з намаганнями проросійських сепаратистів у Донецьку та Луганську провести референдуми про відокремлення від України.

"США стурбовані зусиллями проросійських сепаратистів у Донецьку та Луганську організувати референдуми про незалежність 11 травня. Ми рішуче відкидаємо ці незаконні зусилля, спрямовані на подальший поділ України", - заявила вона.

За її словами, жодна цивілізована країна не визнає підсумки референдумів.

Представник Держдепу підкреслила, що США і Євросоюз запровадять чергові "жорсткі санкції" проти РФ, якщо Москва зробить подальші кроки в Україні, знову узаконить підсумки референдумів на сході і півдні України і відправить додаткові війська через кордон з Україною.

"Самі українці мають визначати своє майбутнє. Проведення виборів 25 травня - це важливий момент, зусилля РФ із дестабілізації ситуації на сході (України - Ред.) суперечать прагненням українців напередодні виборів, на яких вони можуть вибрати шлях розвитку своєї країни", - додала Псакі.

Нагадаємо, сьогодні російський міністр закордонних справ Сергій Лавров назвав "незвичайним" рішення української влади провести президентські вибори одночасно з спецоперацією на сході країни.