Джемілєв через суд добиватиметься дозволу на в’їзд до Криму

Екс-лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, якого на минулих вихідних на пустили на територію Криму, має намір подати в суд на прокурора Криму Наталю Поклонську

Як повідомляє активіст Віталій Уманець на своїй сторінці у "Фейсбуці", про це Джемілєв заявив сьогодні журналістам біля Верховної Ради.

"Каже, що подаватимуть до суду на главпрокуроршу Криму "Няшу – Наташу", тому що це хамство те, що вона не пускає його на рідну землю", - цитує Уманець слова Джемілєва.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв 3 травня повернувся до Києва після того, як йому не вдалося потрапити до Криму через пункт пропуску "Турецький вал" в Армянську через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецназівці і кримська „самооборона”. Він заявив про намір прибути до Криму до 18 травня - дня пам'яті жертв політичних репресій.

Згодом Джемілєв заявив, що меджліс кримськотатарського народу буде працювати, навіть якщо його діяльність заборонять на території півострова, а керівників заарештують.