Магера: Юридичних підстав для проведення референдуму у Донецькій області немає

Заступник голови ЦВК Андрій Магера називає спробу провести сепаратиський референдум імітацією, адже для його проведення відсутні будь-які юридичні підстави

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Референдуму у Донецькій області не може бути апріорі. Тому що не існує обласної донецької громади, є міська, сільська якась, але не існує обласних громад. Тому юридичних підстав для проведення референдуму у Донецькій області немає", - підкреслив Магера.

"На якому референдумі - не написали на цьому бюлетені, тобто в них самих навіть виникає питання легітимності цього референдуму, тому що там не можна написати “Обласний референдум” чи “Всеукраїнський референдум”.

Без допомоги місцевих органів влади — навряд чи є можливим проведення будь-якого заходу, на якому виражається суверенна воля українського народу" - наголосив він.

"Мені складно уявити як це вони будуть робити, доступну до державного реєстру виборців в них немає, яким чином вони складуть списки — це загадка. Проте очевидно — все одно вся країна буде поставлена перед фактом, що цей захід проводиться", - сказав Магера.