На Донеччині просять ЦВК відкрити держреєстр виборців після 11 травня

Координаційна рада з підготовки до виборів Президента України в Донецькій області вирішила просити Центральну виборчу комісію України перенести розблокування держреєстру виборців на декілька днів

Про це повідомив сьогодні радник голови Донецької облдержадміністрації Валерій Жалдак, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, основний мотив такого рішення - унеможливити проведення сепаратистського референдуму 11 травня.

«Списки виборців для голосування на виборах Глави держави мають бути надруковані і передані на виборчі дільниці до 8 травня. Для цього ЦВК повинна розблоковувати державний реєстр виборців, який зараз згідно із законом про вибори закритий. Якщо це станеться зараз, то велика загроза, що представники самопроголошених організацій заволодіють ними, а відділи реєстрів виборців, які згідно із законом зобов'язані надрукувати списки, мимоволі посприяють проведенню незаконного референдуму 11 травня», - сказав Жалдак.

Позитивна відповідь на рішення координаційної ради дозволить мінімізувати можливість проведення на території Донецької області будь-яких незаконних референдумів 11 травня, зазначали учасники засідання.

Нагадаємо, представники так званої Донецької народної республіки запланували провести 11 травня реферндум за створення "незалежної" республіки. Наразі сепаратисти повідомляють, що віддрукували уже понад 3 млн. бюлетенів, в яких міститиметься одне питання чи згодні громадяни із створенням ДНР.

Донецькі журналісти опублікували фото бюлетня для сепаратистського референдуму, що призначений на 11 травня