На замітку Коломойському: ніхто не хоче керувати Луганщиною

Губернатор Луганської області Михайло Болотських може бути звільнений найближчим часом

Про це Еспресо.TV повідомило джерело в ОДА. За даними джерела, зараз Болотських знаходиться на лікарняному.

Крім того, посади заступника губернатора може лишитись і керівник апарату облдержадміністрації Сергій Тихоновський. На його місце може бути призначений заступник Луганської обласної  організації «Батьківщина» Сергій Топтун.

За словами джерела, на сьогодні невідомо, хто може очолити ОДА, однак бажаючих стати у керма проблемної Луганської області небагато.

Нагадаємо, 29 квітня терористи  захопили будівлі Луганської обласної адміністрації та обласної прокуратури, а також  намагалися штурмом взяти  будівлю обласного управління МВС. Керівник обласної міліції генерал Володимир Гуславський під тиском атакуючих подав у відставку. Згодом начальником Головного управління МВС було призначено Анатолія Науменка.

3 травня терористи штурмували військкомат і вимагали від військовослужбовців, які перебували всередині, здати зброю.

Місцевий «народний губернатор» Валерій Болотов оголосив про введення на території області надзвичайного стану та оголосив війну Києву.

Окрім того, він оголосив повну мобілізацію чоловічого населення Луганської області, а також доручив створити штаби і почати підготовку до оборони кожного населеного пункту.