Ровеньківські депутати слідом за луганською облрадою вимагають референдум

У м. Ровеньки Луганської області на позачерговій сесії міської ради прийняли заяву, аналогічну тій, яку вчора, 5 травня, оприлюднила президія Луганської обласної ради

Про це повідомляє сайт «Ровеньки-Медиа».

Наводимо повний текст заяви:

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні », беручи до уваги суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в південно-східних областях, враховуючи думку жителів ровеньківської громади, з метою збереження на території ровеньківської громади суспільно-політичної та соціально-економічної стабільності, Ровеньківський міська рада вирішила:

- Вимагати від Верховної Ради України та Кабінету міністрів України негайного виведення військ з південно-східних областей і направлення їх у місця постійної дислокації.

- Вимагати негайного припинення переслідування громадян, які брали участь у протестних акціях на південному сході України.

- Заборонити діяльність громадських і незаконних воєнізованих формувань правого спрямування на південному сході України.

- Підтримати ініціативу громадян і трудових колективів про проведення обласного референдуму з питань про статус Луганської обласної громади і про взаємодію громади з іншими державними утвореннями.

- Звернутися до керівництва підприємств, організацій, установ міста всіх форм власності, а також підприємців міста з пропозицією надати допомогу народній дружині.

- Рекомендувати керівникам міських ЗМІ в повному обсязі висвітлювати діяльність ініціативних груп з підтримання громадського порядку. 

Контроль над виконанням цього рішення покласти на ініціативну групу і виконком міської ради.

З цим рішенням учасників мітингу, який проходив під стінами виконкому міськради, рівнян ознайомив в.о. міського голови Сергій Княжев.

Нагадаємо, 5 травня президія Луганської обласної ради пред'явив чергові вимоги до центральної влади.

Відзначимо, що в цей же день, група активістів міста Ровеньки, озброєних вогнепальною зброєю, на чолі з місцевим жителем Володимиром Верьовкою, намагалися захопити адміністративну будівлю Ровеньківського міського відділу міліції, в той час, коли начальник міськвідділу перебував у міськвиконкомі на сесії міської ради.