У ПАРЄ назвали пріоритетне питання: Україна, Україна, і ще раз Україна

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявляє, що Україна залишається основним пріоритетом для Ради Європи на сьогоднішній день

Про це вона сказав сьогодні, виступаючи на засіданні Комітету міністрів Ради Європи у Відні, присвяченому
65 -й річниці створення організації, передає Еспресо.TV, з посиланням на Цензор.НЕТ

"Якби мене запитали про три пріоритети Ради Європи сьогодні, я б відповіла: Україна, Україна  і ще раз Україна", - сказала президент ПАРЄ.

Вона нагадала, що в квітні асамблея на своїй сесії схвалила дві резолюції - щодо ситуації в Україні, а також щодо повноважень російської делегації в ПАРЄ. Брассер розповіла, що асамблея вирішила лише призупинити повноваження російської делегації до кінця цього року, і тимчасово позбавити її права брати участь у засіданнях бюро і постійного комітету асамблеї, а також - у спостережних місіях на виборах, зберігши при цьому можливість участі в інших видах діяльності ПАРЄ.

"Я жалкую про рішення російської Державної думи призупинити її подальшу конструктивну участь у діяльності асамблеї, яке вона прийняла услід за цим ", - сказала Президент ПАРЄ.

Нагадаємо, як передавало ЕспресоюTV, міністр закордонних справ України Андрій Дещиця і глава МЗС Росії Сергій Лавров також візьмуть участь у сьогоднішньому обговоренні в австрійській столиці . Всього у Відні зберуться близько 30 дипломатів з країн-учасниць Ради Європи.

Влада України, а також лідери Заходу і США впевнені, що Росія за допомогою провокацій на півдні і сході країни намагається зірвати президентські вибори.