Україна не проти провести другий раунд Женевської зустрічі, - Дещиця

Україна відкрита до діалогу і готова до проведення другого раунду Женевської зустрічі

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України, передає Еспресо.TV.

Під час зустрічі у Відні з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Франком Вальтером-Штайнмаєром глава МЗС України Андрій Дещиця обговорив перспективи деескалації ситуації в південних та східних областях України. У відповідь на пропозицію німецької сторони провести другий етап Женевської зустрічі, Дещиця відповів, що Україна завжди готова до конструктивного діалогу в інтересах українського народу.

"Якщо б усі сторони, передусім Російська Федерація, доклали максимальних зусиль з реалізації положень існуючого Женевського документа, цього було б достатньо для повноцінної деескалації ситуації в південних та східних областях України", – цитує слова Дещиці прес-служба МЗС.

Глава МЗС ФРН позитивно оцінив дії України з виконання Женевських домовленостей та запевнив у незаперечній підтримці проведення в Україні вільних і демократичних позачергових президентських виборів 25 травня.

Нагадаємо, 17 квітня у Женеві Україна, Росія, Євросоюз і США підписали заяву щодо шляхів подолання української кризи. Однак Росія не виконує положення підписаних домовленостей.

Як заявив напередодні речник МЗС України Євген Перебийніс, друга женевська зустріч може відбутись до 25 травня.