Уряд заплатить відсотки по кредитам за мобілізованих до війська, - Сенченко

Силовики не платитимуть Єдиний соцвнесок в період несення служби, а уряд заплатить за них відсотки за кредити на час несення служби.

Про відповідне рішення парламенту повідомив т. в. о. заступника глави Адміністрації президента Андрій Сенченко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"Виникає колізія, коли люди мобілізовані на 45 днів, захищають свою країну, але при цьому зобов'язані платити Єдиний соцвнесок. Тепер вони звільнені від виплати цього внеску", - сказав він.

Крім того за словами Сенченка, прем'єр Арсеній Яценюк запевнив, що уряд України погасить відсотки за кредитами мобілізованих військовослужбовців за час несення ними служби.

"Прем'єр запевнив, що уряд знайшов фінансові можливості на погашення відсотків, якщо ці люди мають кредити", - зазначив Сенченко.

Також прес-служба Нацбанку повідомила, що банківською спільнотою запропоновано кілька можливих варіантів допомоги призовникам, а саме: компенсація відсотків за кредитами, часткове погашення відсотків, відтермінування сплати кредиту в цілому тощо.

"Вид допомоги в обслуговуванні кредитних зобов’язань буде обрано для кожного окремого випадку. Допомоги потребують близько 2 500 військовослужбовців", - повідомляють в НБУ.