Заступник глави МВС провів в Одесі круглий стіл з громадськими активістами

Після того, як в Одесі відпустили 67 затриманих під час заворушень 2 травня, для заспокоєння розлючених людей заступник міністра внутрішніх справ провів круглий стіл з представниками громадських активістів

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомила активістка Автомайдану Катерина Бутко.

За її словами, під час круглого столу, який відбувся вчора, Величкович представив нового керівника міліції Одещини, а також вислухав оцінки дій міліції під час масових заворушень в місті.

Заступник глави МВС розповів про міліціонерів, яких уже відсторонено від виконання обов’язків, та вислухав пропозиції представників громадськості щодо подальших кадрових змін в штаті міліції області.

За словами активістки, цей круглий стіл дав початок плідній співпраці між правоохоронцями та громадськими активістами в Одесі. Зокрема, в рамках цієї співпраці будуть створені спільні з громадськими активістами патрулі, що стежитимуть за порядком в місті.

Щодо подальших планів Автомайдану, Бутко розповіла, що сьогодні о 10:00 активісти навідаються до Генпрокуратури з метою з’ясувати, хто ж відповідає звільнення затриманих в Одесі людей.

Нагадаємо, внаслідок масових заворушень в Одесі загинули 46 осіб. Правоохоронці затримали 160 найактивніших учасників сутичок.  Проте уже наступного дня 67 осіб було звільнено, як пояснили в МВС на Одещині, на вимогу прокуратура області. В свою чергу в прокуратурі заявили, що не віддавали подібних вказівок.