Царьов висловив Путіну симпатію, але у перенесенні референдуму відмовив

Депутат Верховної ради України Олег Царьов заявив, що рішення про перенесення референдумів у Луганську і Донецьку не може приймати Володимир Путін, так як це внутрішня справа українського народу

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва", передає Еспресо.TV, з посиланням на Slon.

"При всій повазі і симпатії до Володимира Путіна, але рішення про референдум брали громадяни Луганської та Донецької області. Це рішення приймає не Володимир Путін, це внутрішня справа донеччан і луганчан, і ми будемо обговорювати і приймати рішення самостійно" - заявив Царьов.

При цьому, за словами Царьова, головною умовою перенесення референдумів про федералізацію є припинення бойових дій. "Умовою початку переговорів повинно бути припинення збройних дій, люди повинні перестати гинути. Якщо цього не буде зроблено, ми не вважатимемо , що влада готова домовлятися", - сказав Царьов.

Варто додати, що співголова уряду Донецької народної республіки Денис Пушілін пообіцяв, що пропозиція Путіна буде розглянуто 8 травня.

"Ми з повагою ставимося до позиції Путіна. Це зважений політик. Тому його пропозицію ми завтра винесемо на народний раді", - сказав Пушілін.

Як передавало Еспресо.TV, 7 травня Володимир Путін зробив кілька резонансних заяв про ситуацію в Україні. Він закликав прихильників федералізації в Луганську і Донецьку відкласти проведення обласних референдумів, призначених на 11 травня, щоб створити для них умови, а київську влада - негайно припинити силову операцію на південному сході країни. Путін також визнав призначені на 25 травня вибори президента України "кроком у правильному напрямку", хоча раніше заявляв про їх нелегітимність .

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив, що вибори президента 25 травня можуть бути визнані Москвою легітимними, якщо протиборчі сторони на Україні прислухаються до закликів Путіна.