ДНР зірвала виплату соціальних допомог у регіоні

У ряді міст Донецької області виникли проблеми з виплатами пенсій і соціальних допомог

Про це заявив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко на брифінгу в Донецьку, - передає Еспресо.TV, з посилнням на "ОстроВ".

"З початку цього тижня досить серйозні складності спостерігалися з виплатами пенсій, соціальних допомог на території Слов'янська, Краматорська , Костянтинівки та Дружківки. Якщо говорити про соцвиплати, то в цю категорію по 4 містах потрапляє більше 44 тисяч сімей. Частково майже половина цих людей отримує виплати на карти", - заявив Ніколаєнко.

За його словами, основним банківською установою, яке забезпечує інкасацію і стабільну роботу у всіх містах, включаючи Слов'янськ, є "Ощадбанк".

"Ми змушені визнати, що приватні банківські мережі, на жаль, не можуть нормально функціонувати. Це стосується, як "Привата", так і інших банків, у тому числі, регіональних", - додав він.

За словами Ніколаєнка, вчора були проведені переговори між керівництвом "ПриватБанку" Донецької області з керівництвом ДНР, і досягнута домовленість, що сьогодні "Приват" намагатиметься відновлювати свою роботу.

"Всі автомобілі "Привата", які забезпечували інкасацію, вони експропрійовані бойовиками для своїх цілей І тому інкасацію "Приват" здійснювати, по суті, не може", - сказав він.

В той же час чиновник повідомив, що підстав для паніки немає

"В області достатня кількість готівки, існує більше, ніж 1,5 місячний запас Є проблема технічно забезпечити виплату цих грошей".