Іменем рядового Коваленка, який закрив сімох однополчан від гранати, збираються назвати вулицю, школу та представити на звання Героя України

У понеділок у рідному селі Василя Стуса Рахнівці під Гайсином ховали 20-річного Петра Коваленка. 2 травня у бою в Слов'янську він закрив своїм тілом від вибуху ворожої гранати товаришів по службі

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передає Еспресо.TV.

За тиждень до загибелі під час перестрілки у бронежилеті Коваленка застрягла куля. А вже 2 травня на блок-посту під Слов’янськом загинули одразу двоє десантників 95-ї аеромобільної бригади. 

"Усе це сталось о 22:15, коли колону нашого першого батальйону з самого ранку до пізнього вечора блокували на мосту на північній околиці Слов'янська. Нас не пускали переважно жінки із іконами та дітьми... Давити їх чи стріляти в мирний “живий щит” наказу ніхто віддати не міг! І тут під прикриттям людей та першої темряви на нас напали! Бойовики стріляли із-за людей, і кулею снайпера пострілом в шию було вбито старшого солдата Панасюка.

Петро загинув від гранати “ВОГ” із підствольного гранатомета, яка вибухнула в нього під ногами. Всю ударну силу і чисельні осколки він прийняв на себе і фактично закрив своїм тілом товаришів. Ці 7 сім хлопців завдяки йому залишились живі — отримали легкі поранення та контузії. Врятувати Петра ми вже не могли...", - розповів представник військової частини Ілля Хоменко.

Рядового Петра Коваленка під звуки Гімну України та прощальний залп з автоматів поховали на центральній алеї сільського цвинтаря Рахнівки.

Сільський голова села пообіцяв людям, що рідну вулицю та школу Петра буде названо його іменем. На найближчій сесії обласної ради депутати пообіцяли вирішити питання матеріальної допомоги родині загиблого солдата. А генерал-майор Микола Попільський заявив, що рядовий Коваленко із Вінниччини як учасник бойових дій буде представлений Міністерством оборони посмертно до державної нагороди Герой України разом із Віктором Панасюком із Коростишева.