Міліція відпрацьовує всі заходи, щоб не допустити провокацій 9 травня, - прокурор Києва

Прокурор Києва Микола Герасимюк повідомив, що правоохоронці готові до провокацій з боку проросійських активістів і не допустять повторення одеської трагедії

Про це він заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Ми розробили заходи щодо дій правоохоронних органів спільно з адміністрацією і СБУ, які стосуватимуться не лише 9 травня, а й інших заходів, в тому числі і підготовка до виборів і інші святкові дні. Міліція відпрацьовує всі заходи, щоб події, подібні до Одеської, в нас не відбулися більше", - сказав Герасимюк.

Також, столичний прокурор повідомив, що за підрахунками відомства, на мітинги 9 травня збереться біля 15 тисяч людей і організатори цих заходів правоохоронцям відомі.

"Це КПУ, це ПР і Олег Калашніков. За нашими підрахунків це близько 15 000 людей. Нас хвилює, що це хода, щоб не було таких самих провокацій, як в Одесі, ми відпрацьовуємо різні ситуації. Закликаю людей, якщо матимуть підозри якісь – звертатися до міліції чи органів прокуратури", - сказав він.

Також, Микола Герасимюк додав, що правоохоронцям допомагатимуть  активісти Майдану

 "Через те, щоб не було провокацій, ми звернулися до активістів Майдану, щоб вони нам допомогли в цьому і не реагували на провокації і звернулися до правоохоронних органів у разі чого. Ми хочемо показати, що правоохоронна система працює".