Новим партнером Росії в розвитку космонавтики став Іран

Роскосмос підписав договір про співпрацю з Іранським космічним агентством. Договір передбачає запуск іранських супутників з допомогою російських ракет та тренування іранських космонавтів

Про це пишуть Известия.

Згідно з укладеним контрактом російські ракети будуть виводити в космос супутники Ірану і навчати в підмосковному Зоряному містечку іранських космонавтів. Також Іран зацікавлений в купівлі фотографій Землі з російських супутників.

Джерело в Роскосмосі повідомило виданню, що договір був укладений в Тегерані ще 10 квітня. З боку Росії його підписав заступник керівника Федерального космічного агентства Анатолій Шилов, а від Ірану - виконуючий обов'язки глави Іранського космічного агентства Хамід Фазелі .

За умовами договору Росія надасть Ірану фотографії Землі з російських супутників «Ресурс -ДК » і « Ресурс- П». Крім того російські фахівці можуть допомогти партнерам у створенні власних систем дистанційного зондування Землі (ДЗЗ), які здатні робити такі знімки.

Іран, який минулого року заявив про закінчення роботи над першим у країні космічним кораблем, має намір готувати пілотів в російському Зоряному містечку.