У Коломойського встановили, що Царьов тримав "тітушок" у своєму свинарнику

В ході перевірок підприємств Дніпропетровщини будо встановлено, що агрофірма «Дзержинець», яку пов’язуються з народним депутатом Олегом Царьовим, викрадала газ в особливо великих розмірах та утримувала штаб "тітушок"

Про це в ефірі передає Еспресо.TV. заявив радник Дніпропетровської ОДА з питань правоохоронних органів Віталій Купрій.

За його словами, до нього звернулася низка громадських організацій з вимогою встановити, яким чином Царьов фінансує сепаратистів. У зв’язку з цим за дорученням міністра екології були проведені перевірки низки підприємств, зокрема агрофірми «Дзержинець», яка має свиноферми в кількох районах Дніпропетровщини.

"Ми виявили, що фактично там немає ніяких потужностей для того, щоб переробляти відходи виробництва. Все зливається у водойми. Водойми знищені фактично. Шкода нанесена багатомільйонна, - повідомив Купрій. – Тобто за рахунок нас, українців, за рахунок наших коштів зараз відбувається паплюження водойм, фінансуються такі сепаратистські заходи".

Також, за даними Купрія, було встановлено, що підприємство викрадає газ метан в особливо великих розмірах.

"Там є незаконна врізка в магістраль. Кожного дня викачується цей газ, зжижується, є певна технологія. Кожного дня виїжджає по 5 вантажних автомобілів з великими червоними балонами, роз’їжджаються в міста Дніпродзержинськ, Павлоград, Дніпропетровськ, на заправках він продається приблизно по 7 гривень за літр", - розповів радник ОДА.

За його даними, в результаті такої злочинної діяльності цієї фірми державі було нанесено школи приблизно на 78 млн. грн.

Крім того, було встановлено, що на базі "Дзержинця" розташовується громадський штаб "Антибеспредел". "Це ті самі "тітушки", які відправлялися на Майдан і брали участь у заворушеннях", - сказав Купрій.