У Кремлі назвали умови легітимності виборів президента України

У разі, якщо в Україні прислухаються до закликів Володимира Путіна про перенесення референдумів на сході України, а Київ припинить АТО, то вибори президента України, призначені на 25 травня, можуть пройти легітимно

Про це Slon заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає Еспресо.TV

"Якщо до заклику Путіна прислухаються прихильники федералізації в східних регіонах України і вирішать відкласти терміни проведення референдуму, а Київ, у свою чергу, зупинить бойову операцію і почне кроки до запуску механізму діалогу, то це може вивести Україну з ситуації, яка зараз має тільки тенденції до погіршення", - сказав Пєсков.

Він  уточнив, що зараз Кремль не веде переговорів з київською владою, а пропозиція Путіна перенести референдум - "це не крок назустріч Києву, а крок назустріч всьому українському народу".

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV,  Володимир Путін після розмови з головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером,закликав східні регіони України "перенести намічений на 11 травня поточного року референдум".

Також, Путін назвав вибори президента України "рухом у правильному напрямку", хоча ще минулого місяця під час своєї "Прямої лінії" заявляв, що вони не зможуть вважатися легітимними.