У Нацмузеї відкрили виставку французького фотографа про Майдан

У Національному музеї Украіни на вул. Грушевського відкрили виставку робіт французького фотографа Еріка Буве, зроблених під час украінських масових протестів 2013-2014 років

Виставка отримала назву (R)Evolution і складається з трьох частин, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

На паркані Нацмузею розміщено фотографії, зроблені до подій 20 лютого, а на алеі перед входом до музею - репортерські роботи, зроблені безпосередньо під час одного з найбільш кривавих днів протестів.

Окрім того, в приміщенні музею розміщено художні роботи на тему Майдану. За словами автора, вони створювались широкоформатною камерою методом накладання одного зображення на інше.

Організатори виставки зазначають, що тепер відвідувачі музею зможуть відчути контраст між реаліями Майдану та колишніх перших осіб держави, відвідавши, окрім виставки Буве, експозицію "Кодекс Межигір'я".

В рамках виставки 8 травня відбудеться дискусія з латвійською письменницею та дипломатом Анною Жигуре на тему "Індивідуальний рух, що провокує зміни", а 10 травня пройде зустріч з самим Буве.

Буве - французький незалежний фоторепортер, роботи якого друкувалися в Time, Life, Newsweek, New York Times, Der Spiegel тощо.

У списку гарячих точок, в яких довелось працювати французу - Афганістан, Чечня, Сомалі, Югославія. Його роботи п'ять разів отримували нагороди конкурсу World Press Photo, а також отримували призи Visa d'Or, Bayeux-Calvados, нагороду журналу Paris Match.