Україна збільшила імпорт російського газу на 77%

За квітень 2014 для України було імпортовано 2,6 млрд куб. м природного газу, що на 77 % або на 1,2 млрд куб. м більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року

Про це повідомляє прес-служба компанії "Укртрансгазу", передає Еспресо.TV.

"Збільшення обсягів надходження в Україну пов'язано з початком сезону закачування природного газу в підземні сховища газу (ПСГ), де станом на 05.05.2014 року вже знаходиться близько 9 млрд куб.м", - йдеться в повідомленні.

Також в "Укртрансгазі" говорять, що в країни західної Європи в квітні було про транспортовано 5,7 млрд куб.м, що співвідноситься з обсягами 2013 року.

Загалом, за перші чотири місяці 2014 року в ГТС України надійшло 8,7 млрд куб. м газу, що на 2 % більше фактичних показників 2013 року, а у країни західної Європи за цей же період було транспортовано 23,28 млрд куб. м блакитного палива, що відповідає заявленим обсягам ВАТ «Газпром».

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Україна збільшила запаси газу в підземних сховищах майже на 20%. Згідно данних системи відображення данних AGSI+ за стандартами асоціації Європейських операторів у.країнські підземні газові сховища містять 8,5 млрд кубів газу.

Також НАК «Нафтогаз України» приєдналася до системи відображення данних AGSI+ за стандартами асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).