В Раду подали ще два законопроекти про референдум з питань цілісності та мови

У Верховній Раді України зареєстровано два проекти постанови щодо проведення 25 травня всеукраїнського консультативного референдуму

Авторами обох документів, оприлюднених на офіційному сайті парламенту, є народні депутати від «Батьківщини» Борис Тарасюк та Сергій Пашинський а також нардеп Анатолій Кінах з групи «Економічний розвиток».

Проект постанови № 4818, передбачає винесення на референдум питання:  «Чи підтримуєте ви територіально цілісну Україну в межах території, визначеної Конституцією України, як суверенну і незалежну, демократичну, унітарну та європейську державу з широкими повноваженнями регіонів і територіальних громад?» (варіанти відповідей «Так/Ні»).

Інший документ № 4818-1, окрім вищевказаного питання, передбачає питання: «Чи підтримуєте ви запровадження за рішенням відповідних місцевих рад на окремих територіях використання поряд з державною мовою російської чи іншої мови, на яких говорять більшість населення відповідної території, як регіональних мов, офіційний статус яких визначений законом?» (варіанти відповідей «Так/Ні»).

Нагадаємо, вчора, 6 травня, Верховна Рада не підтримала урядовий законопроект про проведення всеукраїнського консультативного референдуму. Цей документ не підтримали нардепи від «Свободи», КПУ та ПР.