В травні Україна отримає $5,9 млрд загальної фінансової допомоги, - Мінфін США

Обсяг закордонної фінансової допомоги Україні в травні може скласти $ 5,9 млрд

Такий прогноз дав помічник міністра фінансів США Деніел Глейзер, який курирує питання боротьби з фінансуванням тероризму і фінансової розвідки, повідомляє Bloomberg.

Виступаючи в комітеті з закордонних справ сенату конгресу США на слуханнях, присвячених ситуації в Україні, він повідомив, що "в травні Україні буде надана фінансова підтримка, що оцінюється в цілому в $ 5,9 млрд".

Міжнародний валютний фонд (МВФ), як очікується, виділить $ 3,2 млрд з цієї суми. Решта $ 2,7 млрд повинні асигнувати "США, ЄС, Світовий банк (СБ), Японія і Канада", уточнив він.

Протягом двох найближчих років Захід, за словами Глейзера, планує надати Україні $ 27 млрд. Йдеться про гроші МВФ, СБ, ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, США, ЄС, Канади "і, можливо, інших донорів, діючих на двосторонній основі", пояснив Глейзер .

Крім того, ФБР формує спеціальну групу експертів для надання Києву допомоги з поверненням виведених за кордон активів під час правління Віктора Януковича, повідомив Глейзер з посиланням на недавні висловлювання міністра юстиції, генерального прокурора США Еріка Холдера. Сприяння в цьому надасть і мінфін США .