Україна пробилася до фіналу Євробачення

Українська співачка Марія Яремчук пробилася до фіналу пісенного конкурсу Євробачення

У Копенгагені у вівторок стартував перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення. У нім змагалися вокалісти 16 країн Європи. Україну представляла Марія Яремчук з піснею "Тік-Ток". Вона виступила під 9-м номером.

За пудсумками голосування Яремчук здобула путівку до фіналу, що відбудеться в суботу, 10 травня.

Разом з нею перепустки до визначальної частини конкурсу вибороли такі країни: Чорногорія, Угорщина, Росія, Вірменія, Азербайджан, Сан-Марино, Швеція, Нідерланди та Ісландія.

Оголошення проходу до фіналу Росії зал зустрів обуреним гвалтом.

Також до вирішального протистояння автоматично потрапляють країни "Великої п'ятірки" (Франція, Велика Британія, Німеччина, Іспанія та Італія) і Данія, як країна-переможниця минулого року.

У другому півфіналі, 8 травня, жереб розподілив учасників наступним чином: Норвегія, Ізраїль, Грузія, Австрія, Литва, Польща, Мальта, Македонія, Фінляндія, Ірландія, Румунія, Словенія, Білорусь, Греція, Швейцарія.

Зазначимо, що Марія Яремчук не відмовилася виступати на пісенному конкурсі через шквал критики у зв'язку із трагічними подіями в Україні. Попри це, Марія Яремчук заявила, що українська делегація на Євробаченні душею і серцем з Україною. За її словами, вона відчуває відповідальність перед країною, перед всіма українцями і обіцяє зробити все можливе для того, щоб гідно представити Україну на міжнародному конкурсі.

Нагадаємо, Україна за свого учасника голосувати не має права, втім, підтримати Марію Яремчук у суботу можна голосуванням з-за кордону.