За «регіоналів» Струка та Горохова, які присягнули сепаратистам, взялась прокуратура

Прокуратура почала кримінальне провадження за фактами дій деяких народних депутатів України, спрямованих на підтримку сепаратизму

Про це сьогодні заявив генпрокурор України Олег Махніцький, повідомляють «Новости Донбасса».

Він додав, що за участю нардепів у Луганську була створена так звана «народна рада».

«Царьов, Горохов, Струк з так званим губернатором Болотовим створили народну раду», - заявив він.

У їхніх діях генпрокурор побачив ознаки посягання на конституційний лад. Він також нагадав, що у нього з'явилося право ініціювати зняття депутатської недоторканності.

 Нагадаємо, у понеділок у Луганській міськраді відбулося засідання «народної ради Луганської області», за участю екс-кандидата в президенти України Олега Царьова, самопроголошеного народного губернатора Валерія Болотова та двох депутатів від Партії регіонів Володимира Струка та Сергія Горохова. 

Крім того на засіданні були присутні  мери міст Луганської області, депутати обласної ради, міської ради, заступник мера Луганська. Під час засідання Валерія Болотова без голосування вирішили «призначити» «губернатором» Луганської області, і перепідпорядкувати йому всі силові структури. 

Раніше в.о. генпрокурора Олег Махніцький звернеться до Верховної Ради України щодо позбавлення недоторканості ще п'яти народних депутатів окрім Олега Царьова