Через українську кризу в Німеччині активізувались російські шпигуни

На тлі української кризи комітет бундестагу з контролю над діяльністю спецслужб зайнявся розслідуванням шпигунської діяльності Росії в Німеччині

На позачерговому засіданні комітету глави Федерального відомства з охорони конституції і федеральної розвідслужби BND Ханс-Георг Маасен і Герхард Шиндлер поінформували депутатів про масштаби російської агентурної діяльності у ФРН, пише газета Kölner Stadt-Anzeiger з посиланням на учасників засідання і відомство федерального канцлера.

Приводом для засідання парламентського комітету стали повідомлення в ЗМІ про діяльність агентів служби зовнішньої розвідки РФ в Німеччині, особливо в Берліні. Федеральне відомство з охорони конституції вважає, що криза навколо України посилила інтерес російських спецслужб до ФРН, передає DW.

Так, газета Tagesspiegel повідомляє, що російські агенти хочуть довідатися про механізми прийняття політичних рішень в Німеччині, а також з'ясувати, якою мірою німецька держава і Європа готові надавати Україні економічну підтримку навіть у тому випадку, якщо мова піде про постачання газу.