Роналду заробив за минулий рік більше, ніж Мессі

Американський журнал Forbes оприлюднив щорічний рейтинг найбагатших футболістів планети

За даними Forbes, португальський нападаючий "Реалу" Кріштіану Роналду заробив $73 млн., випередивши аргентинського форварда "Барселони" Ліонеля Мессі - $65 млн., повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

За підрахунками видання, у 2013 році Роналду заробив $73 млн. З них $49 млн. припадає на зарплату і бонуси в клубі, інші $24 млн. йому принесло комерційне співробітництво з такими компаніями, як Nike, Samsung, Tag Heuer, Fly Emitates і Herbalife.

Мессі заробив $65 млн. Контракт з клубом приніс йому минулого року $42 млн., а співпраця з комерційними партнерами - Adidas, Samsung, Pepsi, Turkish Airlines і Herbalife - ще $23 млн.

За даними видання, в аргентинця є можливості збільшити свої доходи завдяки комерційній співпраці. Мессі входить до десятки найбільш популярних іноземних футболістів в США, хоча на американських телеекранах ще навіть не крутилися ролики з його участю.

Третє місце в рейтингу Forbes дісталося шведському нападаючому французького "ПСЖ" Златану Ібрагімовичу, який заробив $30 млн. на футбольному полі і $4 млн. завдяки співпраці з Nike і Volvo. Досить "скромні" доходи Ібрагімовича від реклами обумовлені тим, що його збірна не пробилася у фінальну частину чемпіонату світу з футболу в Бразилії.

У минулорічному рейтингу першу сходинку посідав англієць Девід Бекхем, який уже завершив кар'єру, друге - Роналду, третій - Мессі.