Російські депутати хочуть легалізувати відправку добровольців в Україну на підмогу сепаратистам

Перший заступник голови Держдуми Іван Мельников пропонує легалізувати потік добровольців, що відправляються в Україну на допомогу сепаратистам, створивши спеціальну організацію, можливо, при Міністерстві оборони Росії

«Дуже багато добровольців їдуть в Україну - цих людей не зупинити, вважаю, що в цій справі має бути організуючий початок. Якщо є рух, то його не можна пускати на самоплив, а необхідно направляти в потрібне русло. Люди туди все одно їдуть, вони можуть там загинути, перетворитися на гарматне м'ясо, а можна все-таки спробувати допомогти в організації поїздок. Налагодити контакти, щоб вони їхали на підготовлене місце, вливалися в місцевий визвольний рух, а не займалися вільним пошуком», - цитує слова депутата «Известия».

Депутат впевнений, що добровольців як мінімум десятки або навіть сотні тисяч людей. Мельников вважає, що займатися процесом допомоги добровольцям повинні держструктури чи громадська структура під безпосереднім контролем держави. Зокрема, на його думку, відправкою добровольців має займатися Міноборони. І депутата анітрохи не бентежить той факт, що Україна може сприйняти це як військове втручання. 

«Це цивілізований шлях. І це не форма втручання у внутрішні справи іншої держави. Якщо армія вступить на територію України, то так, це втручання, з іншого боку, будь-яке втручання можна зрозуміти і пояснити, аргументувати», - вважає депутат.

Про створення «інтербригад» з добровольців для надання допомоги Південному Сходу України оголосив лідер партії «Інша Росія» Едуард Лимонов, який і сам був добровольцем в Югославії. 

Цю ініціативу не оцінили представники провладної "Єдиної Росії" в парламенті. Імовірно, тому, що "добровольців" і так відправляють без будь-яких зусиль парламенту.