У Харкові затримано п’ятьох осіб, які планували провокації 9 травня, - МВС

Міліція виявила і затримала п’ятьох осіб, серед яких російський громадянин, які мали намір взяти участь у провокаціях у Харкові 9 травня

Про це повідомили у прес-службі МВС України, передає Еспресо.TV

Під час допиту з’ясувалося, що троє із затриманих мешканці Харківської області, один – 18-річний харків’янин, а також 23-річний громадянин Росії.

Зі слів громадянина Росії, він приїхав до Харкова наприкінці 2013 року. Останні місяці юнак був активним відвідувачем мітингів, на які збиралися прибічники ідеї федералізації. 9 Травня уся ця компанія мала намір відзначитися на святкових заходах з метою участі у масових провокаціях для дестабілізації обстановки в регіоні.

Нагадаємо, що 2 травня працівники Дзержинського райвідділу міліції Харкова за підозрою у спаленні українського прапору встановили та затримали 16-річну харків’янку. За вказаним фактом було розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Слідчим вдалося з’ясувати, що неповнолітня проживала в місті одна без нагляду дорослих. А її батьки вже тривалий час живуть та працюють у Росії. Дівчина була активною учасницею усіх проросійських мітингів та зборів, що проходили у Харкові.

Наразі слідчі дії за вказаним кримінальним провадженням тривають.