Україна - на першій лінії фронту для Росії, - Здрада

Соратник Леха Валенси, професор Яггелонського університету Єжи Здрада вважає, що Росія зупинеться, тільки якщо Європа буде діяти більш жорстко

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV.

"Імперські марення, як свідчить історія – ніколи не закінчуються. Ці імперські марення – це прагнення владної еліти, вона цього потребує, але та владна еліта зловила вітер у вітрилах. І Кремль вважає це сенсом керування.

Лише за умови, що Захід буде сильно тиснути і створювати докази, що не сприйме нічого, що сталося в Криму. В іншому разі, при мякій позиції Заходу і рішучості Путіна відрізати регіони- перед вами буде дуже тяжке завдання", - сказав він.

"Приклад грузинської інтервенції лише в тому, що тоді все скінчилося лише на двох автономних республіках, війська не пішли далі, бо все таки був спротив Європи, або були не готові.

Можливо це була спроба перевірки грузинського суспільства, перевірка реакції Європи. Україна є на першій лінії фронту для Росії", - резюмував польський вчений.

Довідка Еспресо.TV: Свого часу Єжи Здрада був учасником засідань польського круглого столу, під час якого соратники Леха Валенси перебрали владу у комуністів.