Україна представить у Каннах рекордну кількість фільмів

Родзинкою української програми стане відреставрований "Колір граната" Сергія Параджанова

На цьогорічному Каннському кінофестивалі будуть представлені вісім українських кінострічок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

За словами директора кінофестивалю "Молодість" Андрія Халпахчі, Україна вперше буде представлена в Каннах настільки вагомо.

Зокрема, в якості спеціальної події на фестивалі представлять повнометражний документальний фільм Сергія Лозниці “Майдан”. У конкурсі "Тижня критики", найстарішої паралельної програми у Каннах, візьме участь повнометражний ігровий дебют Мирослава Слабошпицького “Плем’я”. Стрічка також змагатиметься за "Золоту камеру" - нагороду за кращий дебют.

У секції короткометражних фільмів "Short Film Corner" представлять “Прості речі” режисера Олександра Ратія, “Інь і що з цим робити” Мирослави Хорошун, “Абонент” Оксани і Марини Артеменко. Ще два фільми створені у співробітництві з іншими країнами, це - “Кохання змінює” режисера Джейн Капрісс (США, Україна) та стрічка “Балажер. Корегування дійсності” Лесі Кордонець (Швейцарія, Україна).

Окрім того, в офіційній програмі "Cannes Classiсs" покажуть знятий у 1968 році і нещодавно відреставрований "Колір гранату" Сергія Параджанова. 

Як відомо, XXVII Канський міжнародний кінофестиваль відкриється 14 травня і продовжиться до 23 травня.