Вчені створили програму для прогнозування можливих захворювань

Комп'ютер генеруватиме модель пацієнта, допомагаючи лікарям призначити правильне лікування

Нова технологія дозволяє вченим побудувати комп'ютерну інформаційну модель на основі даних конкретного пацієнта, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Технологію розробила команда вчених з Університету Шеффілда. За словами розробників, нова система може повністю реформувати систему охорони здоров'я.

Віртуальна модель людини допоможе підібрати індивідуальний план лікування, а також передбачати його результати. Система імітує фізіологію конкретного пацієнта на основі персональних даних, даючи змогу медикам бачити можливі наслідки лікування.

Кінцева мета проекту полягає у створенні повної комп'ютерної моделі людського тіла з метою прогнозування майбутнього стану здоров'я пацієнтів, зазначають вчені.

"Технологія сприятиме подальшому поліпшенню діагностики, знижуючи потребу в більш інвазивних тестах. Вона також допоможе лікарям визначити правильне лікування", - зазначив кардіолог Джуліан Ганн, один з авторів дослідження.

За словами вчених, технологія матиме найбільше застосування при лікуванні хвороб серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, мозку та прогнозуванні раку.

Нагадаємо, раніше вчені запропонували лікувати хворобу Альцгеймера переливанням крові молодших за пацієнта людей, а хворобу Паркінсона - високотехнологічним пластирем.