Викраденого сепаратистами журналіста Сергія Лефтера визволили без допомоги силових структур

Вийти з полону журналісту, учаснику фонду "відкритий доступ" Сергію Лефтеру допомогли не силові структури, а місцеві активісти і російський волонтер-журналіст Віктор Майстренко

Про це сьогодні, 8 травня, під час прес-конференції повідомив сам Лефтер, інформує кореспондент Еспресо.TV.

Журналіста утримували сепаратисти у Слов'янську з 15 квітня по 2 травня. Його схопили за підозрою в шпигунстві, оскільки "Відкритий доступ" є польською організацією, а пізніше звинуватили у співпраці з Правим сектором.

За словами Лефтера, до полонених журналістів ставились більш-менш людяно. Він повідомив, що у підвалі будівлі СБУ, де їх утримували, досі лишається невизначена кількість людей.

Журналіст також повідомив, що двоє хлопців, які перебували з ним у полоні, визнали, що вони з Правого сектору. Два трупи, які знайшли разом з тілом горлівського депутата Володимира Рибака, належать саме їм, зазначив Лефтер.

Він також вибачився за те, що розповсюджена за допомогою відео інформація про те, що він ще вчора нібито був у Києві, була неправдивою. Це було зроблено для того, щоб журналіст міг безпечно виїхати зі Слов'янська.

Нагадаємо, за свідченнями шахтарів з Новогродівки, у Донецьку сепаратисти поставили тортури на конвеєр.