Яценюк: Амністію для сепаратистів блокують регіонали і комуніти

Партія регіонів і комуністи блокують прийняття рішення про консультативний референдум, амністію та звільнення сепаратистів, що добровільно складають зброю

Про це йдеться у зверненні прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з нагоди Дня перемоги, передає прес-служба Кабміну.

У зверненні прем’єр нагадав, що уряд ініціював законопроект про проведення 25 травня всеукраїнського консультативно-дорадчого референдуму. «Ми хотіли поцікавитися думкою людей щодо єдності країни, державного устрою. На жаль, Парламент поки що не підтримав нас.  Думка людей насправді не цікавить ані комуністів, ані Партію регіонів. Вони не дали за це жодного голосу». 

«Так само вони блокують і амністію чи звільнення від відповідальності тих учасників заворушень, хто добровільно складе зброю і хто не вчиняв тяжких злочинів», - додав Яценюк.

«Я вже побував у Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Харкові. Слухав людей, люди – мене. Ми почули один одного. В усіх чотирьох містах переконався, що переважна більшість бачить своє майбутнє у складі єдиної України. У Москві це знають, тому і роблять ставку на грубу силу. Але ми сильніші, принаймні, духом та волею. Я із впевненістю дивлюся у майбутнє. Ми з честю витримаємо всі випробування. Ми збережемо нашу єдність», - підсумував він.