Яценюк закликав утриматися від масових акцій 9 травня

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав усіх патріотів України утриматися від участі в масових акціях на День перемоги

Про це йдеться в зверненні Яценюка до народу у зв’язку з Днем перемоги, оприлюдненому прес-службою Кабміну.

«Від імені Уряду України та від себе особисто вітаю ветеранів, дітей війни, всіх, хто, як і я,  вважає 9 Травня великим днем!» - заявив Яценюк.

«Звертаюся до всіх патріотів України різних ідеологічних поглядів. Вимога – утриматися від будь-яких дій, які недругами України будуть використані в інформаційній війні проти нашої країни», - додав він.

«Я не розраховую на те, що екстремісти візьмуть паузу в своїх кривавих справах  хоча б на цей день. Керівництво держави поінформоване про чорні плани російських диверсантів та їхніх найманців. Влада вживає всіх заходів щодо безпеки, але нам протистоять люди, в яких нема нічого і нікого святого. Прошу по можливості утримуватися від будь-яких масових акцій, а в  разі участі в них не піддаватися на провокації. Демонструвати терпимість до прапорів, гасел, інших поглядів», - йдеться в зверненні.

«Антитерористична операція, яка триває на Донеччині і де наші вояки демонструють таку ж доблесть, як їхні діди й прадіди в Червоній Армії чи УПА, направлена винятково проти терористів. Проти тих, які взяли до рук зброю та вбивають. Але ми говоримо з кожним, хто цивілізовано висловлює свої погляди. Навіть такі, з якими ми категорично не згодні», - заявив прем’єр.