Збережемо пам’ять – збережемо країну, - Юрій Бойко

8 травня 2014 р. в селі Гатному на Київщині пройшли урочисті заходи, присвячені 69-й річниці з Дня перемоги у Великій Вітчизняній війні

У заходах взяли участь кандидат на пост Президента України Юрій Бойко, заступник Міністра оборони України, ветерани Великої Вітчизняної війни, пошуковці археологічно-пошукового об’єднання «Дніпро-Україна», мешканці Київської та інших областей України.

На території Меморіалу загиблим воїнам села Гатне відбувся урочистий мітинг-молебень та перепоховання 45 бійців-червоноармійців, чиї останки були знайдені пошуковими загонами об’єднання «Дніпро-Україна». Імена десяти героїв вдалося встановити.

Виступаючи на урочистостях, Юрій Бойко привітав ветеранів та усіх мешканців Київщини та України із знаменною подією – Днем Перемоги. Він наголосив, що священний обов’язок для кожного - пам’ятати уроки війни, берегти пам’ять про тих, хто віддав своє життя за мир та свободу Батьківщини.

«Зараз як ніколи важливо, щоб в Україні були мир і спокій. Для цього ми повинні зробити все, щоб люди пам’ятали про війну, пам’ятали про тих, хто віддав своє життя за наше з вами щасливе і мирне майбутнє. Сьогоднішні урочисті заходи відбуваються у дуже складній ситуації в країні. Тому для нас особливо важливо усім об'єднатися, щоб не допустити повторення війни, не допустити втрат і загибелі людей», - сказав Юрій Бойко.

Він висловив вдячність пошуковцям загону «Дніпро-Україна», які рік за роком проводять пошук загиблих героїв, роблять усе можливе для їх упізнання та пошуку їхніх родичів.

«Пошуковці загону «Дніпро-Україна» та інших загонів роблять надзвичайно важливу для країни та усіх нас справу - знаходять, ідентифікують, передають землі останки загиблих героїв та відшукують їхніх родичів і передають їм особисті речі бійців. Адже доки не похований останній солдат, війна ще не закінчена. Тому ми будемо всебічно допомагати діяльності пошуковців», - зазначив Юрій Бойко.

«Бажаю усім ветеранам, усім жителям Київщини та України добра, здоров’я, щастя і мирного неба над головою. З святом вас, із Днем Перемоги», - сказав Юрій Бойко.

В урочистій обстановці особисті речі бійців, чиї імена вдалося встановити, були передані родичам загиблих із України та Росії. У пам’ять про загиблих героїв відслужено урочистий молебень, на їхню честь пролунав військовий салют.