Харківські сепаратисти не проводитимуть референдум 11 травня, тому що розійшлися в питаннях з Донецьком і Луганськом

Для проведення референдуму по федералізації проросійські активісти не узгоджені питання

У Харкові не буде референдуму - опитування з питання федералізації 11 травня, заявив член координаційної ради руху "Юго-Восток " Юрій Апухтін, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Дзеркало тижня"

"Ми реально не готові провести референдум 11 травня. Ми не погодили питання, що будуть загальні для Харкова, Луганська та Донецька. На жаль, розійшлися (у формулюваннях - . Ред ) .. Тому прийняли рішення 11 -го не проводити референдум", - пояснив він.

Раніше Апухтін заявляв про намір провести в Харкові референдум 11 травня, в один день із Донецьком і Луганськом. За його словами, на референдум планувалося винести питання про федералізацію України, про створення Південно-Східної автономії і державний статус російської мови, і проводити його у формі опитування "на вулицях і площах міста".

Як заявляли організатори опитування, в неділю на Донбасі сформують 42 виборчих дільниці, які охоронятимуть правоохоронці та активісти , діяти пересувні пункти для голосування.

За словами організаторів, підсумки референдуму матимуть рекомендаційний характер. У разі, якщо ідею зміни територіального устрою підтримають більшість луганчан і донеччан, результати голосування передадуть до Верховної Ради, де і будуть приймати відповідне рішення.