Заступник Коломойського: У міста Донбасу потрібно призначати військових комендантів

Місцева влада Донеччини і Луганщини залякана і боїться ходити на роботу

Про це заявив перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан, передає Еспресо.TV з посиланням на "Цензор.НЕТ".

"У містах Донецької та Луганської області місцева влада залякана і паралізована терористичними атаками. Підрозділи батальйону "Дніпро", які взяли під контроль адміністративні будівлі Маріуполя, не можуть передати їх представникам влади. Утримувати будівлі без наявності влади не має сенсу. Чиновники просто залякані - вони бояться ходити містом і приймати рішення. Кажуть, що терористи вбивають і викрадають людей прямо на вулицях. У цих умовах найбільш логічним рішенням для підтримки життєзабезпечення міського господарства та безпеки громадян я вважаю призначення в міста Донецької та Луганської областей, які зазнали терористичних атак, військових комендантів, які отримують тимчасово - на три місяці - всю повноту влади", - зазначив він.

"Це рішення не вимагає введення надзвичайного стану або скасування виборів. Ми не повинні дозволити терористам захопити владу шляхом терору. Ми не повинні залишити без допомоги ту величезну мирну частину українців Донеччини та Луганщини, які хочуть спокійного безпечного мирного життя в складі єдиної України. Прошу керівництво країни негайно розглянути мою пропозицію", - заявив Корбан.