Грібаускайте веде перед на виборах президента Литви

На другому місці - кандидат від партії соціал -демократів Зігмантас Бальчітіс, на третьому - представник "Партії праці" Артурас Паулаускас

На виборах президента Литви лідирує чинний глава держави Даля Грібаускайте, яка набрала 43,39 % голосів після підрахунку близько 40 % бюлетенів, свідчать, за даними РІА Новости, попередні дані Головної виборчої комісії балтійської республіки.

На другому місці - кандидат від партії соціал -демократів Зігмантас Бальчітіс, який набрав 15,68 %, на третьому місці - представник "Партії праці" Артурас Паулаускас з 14,72 %. Попередні дані надані після обробки відомостей з 1360 з 2004 виборчих дільниць, де загальна кількість виборців, згідно зі списками Головної виборчої комісії (ДВК), становить 20,23 %. Крім того, ДВК повідомляє про дані, отримані з деяких диппредставництв Литви за кордоном.

"Поки ці результати не є остаточними. Але можна говорити про певні сформовані тенденції. Хоча результати ще можуть помінятися, оскільки поки немає даних з найбільших виборчих округів", - сказав на прес -конференції глава комісії Зенонас Вайгаускас. Він також зазначив, що, з урахуванням високої явки в столичному регіоні, з виборчих дільниць якого дані ще не отримані, можна з упевненістю говорити про те, що явка перевищить 50%.