Референдум про незалежність Донбасу проводять прямо у Москві

Незаконний референдум про незалежність так званих Донецької та Луганської областей проводять у Москві

Як повідомляє російська агенція "Інтерфакс", кілька тисяч людей, "в тому числі громадяни України", зібралися в Москві на Київській вулиці, щоб взяти участь у "референдумі" про статус Донецької та Луганської областей

За даними видання, черга з охочих взяти участь у псевдореферендумі розтягнулася на 1,5 км від площі Київського вокзалу до будинку № 21, де проходить голосування. Люди тримають прапори «Донецької народної республіки», скандують: "Росія!", "Луганськ!" і демонструють фотографам і телеоператорам паспорти громадян України.

"Ділянка голосування являє собою два відкритих майданчики, один з яких розташований на даху одноповерхової будівлі. Бюлетені видають 30 представників виборчкому за паспортами. Окремо розташовані дві прозорі урни, які вже практично заповнені бюлетенями", - повідомляє видання.

Представник "Донецької народної республіки", який відмовився представитися, повідомив, що з ранку вже проголосувало не менше 10 тис. чоловік. За його словами, результати голосування будуть оголошені після 22:00. "Оскільки юридична сторона голосування викликає багато питань, його підсумки не враховуватимуться у референдумі в Донбасі" , - сказав представник "ДНР".

У свою чергу, голова Центральної виборчої комісії "ДНР" Роман Лягін повідомив , що всі голоси, які віддадуть на референдумі за межами України, не враховуватимуться при підрахунку результатів.

«Наші співвітчизники, які проживають в Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на -Дону, Сочі і навіть Барселоні, самі організували у себе майданчики, прийшовши на які і поставивши "галочку" в копії бюлетеня, можуть висловити своє ставлення до нашого референдуму, підтримати його. Однак це не буде враховуватися при підведенні підсумків, так як, в іншому випадку, референдум втратить легітимність», - пояснив  Лягін.