Глава МЗС Німеччини прибуде завтра в Україну

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає незаконними референдуми т.зв. "народних республік" у Східній Україні

Про це він заявив уранці в понеділок у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.DE.

Міністр повідомив, що побуває в Києві і залежно від ситуації також на сході або на півдні країни. 

На думку німецького дипломата, це так зване "вільне волевиявлення" на Сході України "не може і не повинне бути сприйняте серйозно, в усякому разі, не нами", передає інформагенція dpa.

Нагадаємо, минулого тижня Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що всі зусилля української влади та міжнародної спільноти зараз мають бути спрямовані на проведення президентських виборів 25 травня та закликав Путіна після його примирливих заяв "підтвердити слова справами".

11 травня у Донецькій та Луганській областях відбулися сепаратистські псевдореферендуми за утворення окремих республік. За даними сепаратистів, за незалежність Донецької області на псевдореферендумі проголосували 89,07% людей при явці 74,87 %, а за незалежність Луганської області висловилося 96 % учасників опитування при явці виборців 75 %.