МЗС України: Москва своєю реакцією на донбаські "референдуми" заохочує злочинців

Коментарі, висловлені Кремлем стосовно т.зв. “референдумів” в Донецькій та Луганській областях, жодним чином не сприяють деескалації ситуації на Сході України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського зовнішньополітичного відомства, передає Еспресо.TV.

"Висловлюючи "повагу" до заходів, які відбулися в умовах терору бойовиків, російська сторона визнає прийнятність для себе практики залякування людей, неприхованих фальсифікацій та зневаги до будь-яких демократичних процедур. Це суперечить усім загальновизнаним міжнародним принципам і стандартам", - коментують в МЗС України.

За словами прес-служби українського МЗС, Росія прямо заохочує нелегітимні дії, розраховуючи на "практичну реалізацію підсумків референдумів",

"Росія вдається до чергових маніпуляцій з так званими "референдумами", чим знову вводить в оману міжнародне співтовариство", - йдеться у повідомленні. 

"Така практика маніпуляцій на настроях людей ніколи не буде прийнятною для України. Наших громадян натомість цікавить справжній діалог, в центрі якого стоять не питання зміни кордонів, а реальні й болючі соціальні, економічні та політичні проблеми", - наголошують у відомстві.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії сьогодні опублікувало коментар щодо проведених на Донбасі 11 травня сепаратистських референдумів, у якому звинувачує Київ у "злочинній неготовності до діалогу зі своїм народом".