Після перемоги Кончіти Вурст на російському телебаченні "поховали" ЄС та європейські цінності

Під час обговорення результатів "Євробачення-2014" учасники шоу "Прямий ефір" на каналі "Россия 1" побачили в переможці конкурсу Кончіті Вурст образ сьогоднішньої Європи

До початку фіналу "Євробачення" учасники телешоу поводились здебільшого адекватно, навіть пророкуючи сестрам Толмачовим перемогу, повідомляє Еспресо.TV.

Однак після оголошення результатів настрій у студії змінився. Різкі характеристики в бік переможця конкурсу дозволяв собі і ведучий шоу Борис Корчевніков. Зокрема, він зазначив, що "ця перемога - це діагноз і реквієм по Євросоюзу та традиційним європейським цінностям".

"Дуже талановитий образ сьогоднішньої Європи. Такий чи то чоловік, чи то жінка, зовсім самотній, від нього пашіє самотністю, з-за нього виривається пепкельне полум'я, полум'я апокаліспису", - зазначив він.

Втім, найбільш активним у студії був голова ЛДПР Володимир Жириновський. Після перемоги Кончіти Вурст він сказав, що "у Європи діарея з кров'ю та піною", і що "Європа згнила".

"Хіба може Донбас бути з цією Європою? Ні! Над Донбасом буде російський прапор", - заявив політик, повідомивши, що Донбас і Луганськ врятують Європу.

Жириновський також заявив, що наступного разу РФ представлятимуть російські "дідусі", до складу яких запросив депутата Держдуми Олексія Мітрофанова, продюсера Барі Алібасова та інших присутніх у студії.

"Європа хай лишається зі своєю бородою - символом приреченості, апокаліпсису і самотності", - заявила також одна з гостей телешоу.

Варто зазначити, що і ведучий, і учасники програми під час ефіру оплесками та посмішками зустріли іншого чоловіка в образі жінки - Вєрку Сердючку. Слід зазначити, що остання стала на захист епатажної співачки з Австрії.

Нагадаємо, переможцем цьогорічного конкурсу "Євробачення" став стала травесті-діва з Австрії Кончіта Вурст. 

У зв'язку з цим у Російській православній церкві висловили стурбованість, назвавши перемогу Вурст "ще однією ланкою в ланцюзі культурної легітимізації пороку в сучасному світі".