Путін чутливий до ціни на нафту у світі, - політолог

Для президента Росії Володимира Путіна ціна на нафту в світі є важливішим суспільно-економічним фактором, ніж наявність ядерної зброї в Україні

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

"Не випадкова заява Саудівської Аравії, що вона готова підвищити експорт нафти на світовий ринок. Для Путіна ціна на нафту в світі – це набагато чутливіше, ніж наявність ядерної зброї в Україні", - вважає експерт.

"Я переконаний, що відбуваються й інші перемовини на міжнародній арені в Путіна. Там може вирішуватися, як поведе себе Путін стосовно України. Це буде певний торг, і він буде відбуватися цієї ночі, коли в США буде день", - зазначив Таран.

Нагадаємо, сьогодні міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі Аль-Наїмі повідомив, що країна готова збільшити поставки нафти на світові ринки, якщо Росія буде скорочувати її експорт у Європу і проросійські бойовики продовжать дестабілізувати ситуацію в Україні, оскільки це може спровокувати дефіцит нафти на ринках.  

За словами Аль-Наїмі, збільшення поставок нафти з Саудівської Аравії може знизити ціни на неї на світових ринках до $ 100 за барель.

"Сто доларів - справедлива ціна для всіх: споживачів, виробників, нафтових компаній", - сказав міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії.