Пєсков розказав, що Кримом керуватимуть так само, як Північним Кавказом та Далеким Сходом

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що президент Росії зробив кілька кадрових перестановок, призначивши повпредами і губернаторами силовиків та назвав прізвище міністра з розвитку Північного Кавказу

Про це він заявив у понеділок, 12 травня, передає Еспресо.TV, з посиланням на «Дождь»

"Фактично приведена у відповідність система за трьома напрямками: Крим, Північний Кавказ і Далекий Схід", - сказав Пєсков. "Створена однакова структура управління цими територіями", - додав він.

У понеділок Путін підписав указ про створення міністерства у справах Північного Кавказу. Відомство буде здійснювати державну політику у сфері соціально-економічного розвитку регіону та координувати реалізацію там федеральних цільових програм.

Главою міністерства призначений губернатор Красноярського краю Лев Кузнєцов. Його ж посаду займе головний командувач Внутрішніми військами МВС Микола Рогожкін.

Крім того, Путін звільнив Олександра Хлопоніна з поста повноважного представника глави держави в Північнокавказькому федеральному окрузі, призначивши його віце -прем'єром. Новим повпредом став командувач об'єднаним угрупуванням внутрішніх військ на Північному Кавказі Сергій Меліков.

Як повідомив російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, коло обов'язків Хлопоніна на новому посту оголосять пізніше, при цьому буде враховано його досвід роботи на Північному Кавказі. Глава адміністрації президента Сергій Іванов у бесіді з журналістами не виключив, що «Хлопонін буде як і раніше курирувати в уряді Північний Кавказ, а також, можливо, отримає і додаткові функції». Роботу чиновника на Північному Кавказі Іванова оцінив як «вельми успішну».

У зв'язку з призначенням Кузнєцова Путін справив ще кілька кадрових перестановок. Виконуючим обов'язки голови Красноярського краю став колишній повпред президента в Сибірському федеральному окрузі Віктор Толоконський. Замість нього повпредом призначений головнокомандуючий внутрішніх військ МВС Микола Рогожкін. Внутрішні війська очолив генерал-полковник Віктор Золотов, який з 2000 по 2013 рік очолював Службу безпеки президента РФ і був заступником начальника Федеральної служби охорони (ФСО). У вересні 2013 року Золотов став заступником командувача Внутрішніми військами МВС.

Міністерство у справах Північного Кавказу стало третім відомством в структурі російського уряду, що відповідає за розвиток конкретного регіону. Наприкінці березня, післяанексії Криму і Севастополя, у Росії, з'явилося і міністерство у справах Криму. Його очолив Олег Савельєв, який раніше працював заступником міністра економічного розвитку.