У Лондоні українці пікетували концерт російського диригента, який підтримав анексію Криму

Українські патріоти провели акцію протесту проти проти виступу російського диригента Валерія Гергієва на відкритті традиційного концерту Лондонського симфонічного оркестру під відкритим небом

Кілька десятків активістів з прапорами України та тематичними плакатами прийшли в супроводі правозахисника Пітера Тетчелла на Трафальгарську площу, де мав відбутися концерт, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Цензор.НЕТ.

Вони вишикувалися перед сценою обличчям до глядачів, розгорнули плакати з написами: "Гергієв підтримує війну в Україні" і скандували "Ганьба!". Втім, охоронці Гергієва силоміць відтіснили  активістів до краю площі, де вони певний час продовжували скандувати і освистувати концерт.

Таким чином активісти висловили протест проти політики російської влади щодо України і підтримки Путіна окремими російськими діячами культури, зокрема і диригентом Гергієвим. За словами учасників акції, вони хотіли присоромити диригента за його позицію.

Фото: censor.net.ua

Це не перший випадок, коли українські активісти пікетують виступи Гергієва. 11 квітня кілька десятків активістів провели акцію протесту перед його виступом у нью-йоркському "Карнегі Холл".

Як відомо, у березні 2014 року Гергієв підписав звернення діячів культури Росії на підтримку агресії Путіна у Криму.